Skip to main content
Update Corona: onze kantoren blijven open! Klik hier voor meer informatie.

IMPACT Masters

Als uitzendkantoor gespecialiseerd in technische, bouw en office talenten, helpt IMPACT dagelijks werkzoekenden bij het vinden van een geknipte job. Gezien de moeilijkheid om tegenwoordig vakspecialisten te vinden, is dit een enorme uitdaging. Toch gaan al onze medewerkers er elke dag opnieuw met vol enthousiasme tegenaan.

Hierdoor weten wij als geen ander dat het belangrijk is om ambitie en doorzettingsvermogen te tonen in alles wat je doet. Voor diegenen die willen uitblinken in hun talent, volstaat het hebben van wilskracht en ambitie echter niet. Elk talent heeft ook nood aan begeleiding en ondersteuning zodat het maximaal kan ontwikkelen.

Deze ondersteuning biedt IMPACT nu ook aan jonge talentvolle sporters die ervan dromen om ooit de top te bereiken. De weg naar de top is vaak niet alleen mentaal en fysisch zwaar, maar vraagt ook de nodige financiële inspanningen van de ouders. Daarenboven hebben deze jonge sporters geen enkele garantie dat hun carrière succesvol zal zijn.

Door hen financiële steun te bieden, wil IMPACT een aantal jonge Belgische talenten de kans bieden om hun ambities waar te maken binnen het sportdomein waarin ze actief zijn. Zo kunnen ze genieten van de meest optimale sportieve begeleiding en krijgen ze de kans om aanwezig zijn op binnen- en buitenlandse tornooien, waar ze zich kunnen meten met de besten.

Bij IMPACT hopen we ook dat onze sportbeloftes andere jonge sporters inspireren om ook vol ambitie hun eigen talenten te ontdekken en hun dromen na te jagen.

Wil jij ook jouw talenten ontdekken? Ga dan op eigen talentenjacht dankzij dit artikel.

Geselecteerde sporters

Onderstaande sporters ontvangen momenteel financiële steun van IMPACT:

Alessio
Tennisser

Het minste wat je kan zeggen, is dat Alessio Basile de liefde voor tennis met de paplepel meekreeg. Zijn vader David Basile coachte profspeelster Alison Van Uytvanck en moeder Daphne Vande Zande stond zelf ooit in de top 200 van het vrouwentennis. Ook Alessio werkt hard aan de weg naar boven, al speelt zijn gezondheid hem soms helaas parten.

Hart voor tennis

In 2018 werd de opmars van Alessio namelijk plotseling onderbroken: hij onderging twee hartoperaties vanwege hartritmestoornissen. Na een reeks behandelingen in o.a. Londen, zijn de hartproblemen momenteel grotendeels van de baan. Wat met de ambities en het geloof van het 15-jarige talent? Die bleven onaangetast.

Van Georgië tot in Kenia

Ondanks enkele noodgedwongen opgaves, heeft Alessio zich immers tot plaats 150 van België geknokt. In de globale juniorenranking dook hij zelfs de top 600 binnen. Dat heeft hij te danken aan zijn goede prestaties op ITF-toernooien in Kenia en Georgië, waar hij drie keer doorstootte tot de halve finales. In eigen land klopte hij voor het eerst een A-speler.

Net geen Olympische medaille

Dat is niet alles: in 2019 mocht Alessio deelnemen aan de Olympische spelen voor jeugd in het Azerbeidzjaanse Baku. Met zijn dubbelpartner greep hij met een vierde plek net naast de medailles. De toekomst oogt dus rooskleurig en Alessio mikt dan ook hoog: in 2021 zou hij al grand slams, zoals de Australian Open, willen spelen bij de junioren.

It’s a mental game

“Tennis is a mental game. Everyone is fit, everyone hits great forehands and backhands.” Alessio kan de woorden van Novak Djokovic enkel maar beamen. Waar Alessio al erg veel progressie boekte qua uithouding, kracht en snelheid, is het mentale aspect zijn grootste verbeterpunt. Het jonge talent werkt dan ook elke dag vastberaden aan zijn tennisdroom.

Fun facts

 • Grootste idool? Roger Federer
 • Favoriete ondergrond? Gravel
 • Beste slag? Forehand
 • Type speelstijl? Aanvallend
Chrystal
Tennisser

Met haar 12 lentes, is Chrystal Lopez onze jongste IMPACT Master. Dankzij een mix van talent, doorzettingsvermogen en een onverzettelijke winnaarsmentaliteit is ze één van de beste speelsters in haar leeftijdscategorie.

Hoe het begon

Amper 3 was ze, toen Chrystal op aanraden van haar ouders en zus - haar trouwste supporters - haar eerste racket vastgreep. Al snel bleek het doorbijtertje over het nodige talent te beschikken. Als lid van het Kids Development Team van de Vlaamse Tennisfederatie werkt ze dagelijks aan de weg naar de top.

Sterke winnaarsmentaliteit

Ondanks haar jonge leeftijd speelt Chrystal zowel in binnen- als buitenland. In 2019 stootte ze op een gerenommeerd toernooi in Duitsland meteen door tot de kwartfinales. Die buitenlandse ervaringen hebben haar op mentaal vlak enorm gesterkt. Voor 2020 is de boodschap kristalhelder: hard blijven werken en zoveel mogelijk ervaring opdoen. Stiekem koestert Chrystal de ambitie voor een eerste Europese toernooizege. 

Girlpower

De combinatie van kwalitatieve trainingen en wedstrijden in het buitenland moeten Chystal helpen om haar ultieme droom na te jagen: profspeelster worden. Chrystal is IMPACT zeer dankbaar om haar die kans te gunnen en haar financieel te ondersteunen, temeer omdat haar zus ook op hoog niveau speelt. Girlpower waar we het laatste nog niet van gehoord 

Fun facts

 • Grootste idool? Rafael Nadal
 • Favoriete ondergrond? Gravel
 • Beste slag? Forehand
 • Type speelstijl? Aanvallend
Stan
Tennisser

Wanneer IMPACT zich in 2018 achter de droom van Stan Devriese zet, mikt de op dat moment 17-jarige rolstoeltennisser op een top 10-plaats bij de junioren. Stan overtreft de verwachtingen en slaat zich naar de nummer 3 op de wereldranking. Vanaf 2020 timmert hij aan zijn weg bij de profs, met een stiekeme Olympische droom.

Halve finale op het WK

Dat Stan de voorbije jaren vooral op technisch vlak enorme stappen voorwaarts gezet heeft, is een understatement. De junior reist de wereld rond en rijgt de tennishoogtepunten aan elkaar. Zijn strafste prestatie? Doorstoten tot de halve finale op het prestigieuze toernooi van Les Petits As, het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor junioren. De kers op de taart: top 3 op de wereldranking!

Overstap naar de profs

Vanaf 2020 speelt Stan bij de grote jongens. Het nodige talent om ook hier te schitteren is er zeker, maar Stan wil zichzelf vooral voldoende tijd geven en de nodige ervaring opdoen. Hij beseft dat er nog veel werk op de plank ligt en nam daarom ook een mental coach onder de arm. Stan hoopt snel de top 100 in te duiken en durft op lange termijn misschien zelfs te mikken op de top 20.

Olympische droom

Maar de top 20 is niet de enige droom van Stan. Zo wil hij graag een vaste waarde worden van Team Belgium voor de World Team Cup, het WK voor landenteams in het rolstoeltennisteams. Deelnemen aan de Paralympische Spelen van 2020 is te kort dag, maar die van 2024 in Parijs duiken regelmatig op in Stans gedachten. De honger naar meer is ontzettend groot. Wordt vervolgd …

Fun facts

 • Grootste idool? Roger Federer
 • Favoriete ondergrond? Hardcourt
 • Beste slag? Forehand
 • Type speelstijl? Aanvallend

Het verhaal van Stan kwam uitgebreid aan bod in het Eén-programma Vandaag over een jaar. Bekijk het volledige fragment hier.

Werken bij
IMPACT?

Onze interne jobs

Niet de job gevonden die je zoekt?

Solliciteer spontaan