Skip to main content
Update Corona: onze kantoren blijven open! Klik hier voor meer informatie.

Zo vind je een job die wél bij je past!

De lijst met jobs is haast eindeloos. Dé uitdaging vinden die het meest op jou lijf geschreven is, is dus niet evident. Gelukkig kunnen vrienden, familie en professionals je met wijze raad en daad bijstaan tijdens de zoektocht naar een geschikte functie. Ben jij klaar voor een nieuwe challenge of wil je weten hoe je meer haalt uit je huidige job? Onze tips helpen je op weg! 

Vind inspiratie voor een nieuwe job

Een simpele manier om te ontdekken welke job bij jou past, is door twee lijsten te maken. Maak er eentje met alles wat je graag doet en een andere met alles wat je goed kan. De punten die op beide lijsten voorkomen, zou je moeten terugvinden in je job. 

Vind je het moeilijk om zelf je sterke punten te benoemen? Vraag dan advies aan familie en vrienden. Welke job vinden zij de ideale match? Welke troeven zou je volgens hen absoluut moeten uitspelen? De kans is groot dat er verrassende antwoorden uitkomen, die je op een heel nieuw carrièrepad zetten! 

Wil je weten wat je met jouw diploma kan doen? Vul je diploma dan eens in op een jobsite. Wie weet kan je met jouw diploma (of een beetje bijscholing) wel veel meer dan je dacht. 

Vraag een professional om hulp 

Kom je er écht niet uit? Geen paniek! Er zijn genoeg razend enthousiaste professionals die je graag helpen. Een gespecialiseerd uitzendkantoor kan je bijvoorbeeld begeleiden bij je zoektocht in een specifieke sector. Zij kennen de markt en mogelijkheden als geen ander. 

Zo zijn onze IMPACT-medewerkers gespecialiseerd in jobs in de bouw, techniek en office. Het zijn enthousiaste en betrokken professionals die luisteren naar je ambities en graag de waarde van jouw professionele vaardigheden leren kennen. Ze weten perfect hoe ze jouw wensen en skills moeten koppelen aan de behoeftes van de markt om zo een gepaste job te vinden voor jou. 

Daarnaast kan je een loopbaantest doen. Zo’n test geeft je inzicht in jouw sterke en zwakke punten en duidt aan welk type job bij je past. Ook loopbaanbegeleiding met een loopbaancoach helpt je daarbij. Zo’n traject kan confronterend zijn, maar het is wel een uitstekende manier om te ontdekken op welk soort job jij je in de toekomst best focust. 

Weten welke job je precies zoekt of wat je exact wil, is verre van simpel. Het uitproberen van verschillende interimjobs biedt een mooie kans om te ontdekken welk soort werk bij jou past. 

Haal het meeste uit je huidige job

Het is niet altijd nodig om het roer volledig om te gooien. Je kan ook op zoek gaan naar manieren om meer werkvreugde te halen uit de job die je vandaag beoefent: 

  • Misschien past je huidige job wél goed bij je, maar de bedrijfscultuur niet. De sfeer en collega’s op de werkvloer hebben een grote impact op het plezier dat je uit je job haalt. Het kan best zo zijn dat je veel gelukkiger wordt in dezelfde functie bij een ander bedrijf.

  • Je vindt je job oké, maar er zijn een aantal taken waar je altijd tegenop kijkt? Overleg met je leidinggevende of die taken door een collega overgenomen kunnen worden. Je functioneringsgesprek is een gepast moment om zo’n onderwerp te bespreken

  • Ga één of twee dagen per week minder werken. Besteed de vrijgekomen tijd aan de opstart van een eigen bedrijf, het uitoefenen van vrijwilligerswerk of een andere job … Door verschillende uitdagingen te combineren, ziet je week er helemaal anders uit.  

  • Zijn er doorgroeimogelijkheden in het bedrijf? Breid je huidige skills uit door een extra opleiding of cursus te volgen en groei door naar een andere functie waar je wél je ei kwijt kan en opnieuw gelukkig van wordt. 

  • Kijk je op naar iemand binnen of buiten het bedrijf? Wees niet bang om hem/haar te vragen om je mentor te worden. De tips en hulp van ervaren rotten in het vak kunnen je een nieuw elan en frisse energie bezorgen om meer te halen uit je huidige functie. 

Succes! 

Denk jij erover na om van job te veranderen en wil je eens babbelen met iemand die de markt en mogelijkheden goed kent? Maak dan een afspraak bij een van onze kantoren. Wij gaan 100% voor jouw carrière!