Skip to main content
Update Corona: IMPACT blijft beschikbaar voor jullie, klik hier voor meer informatie.

Waarom techniekers onze superhelden zijn.

In films zijn de typische superhelden gekleed in een strak pak en hebben ze een afgetraind lichaam. Hun missie? De samenleving redden. Techniekers doen ongeveer hetzelfde. Alleen zijn zij vaak gekleed in een overall, is hun hoofd beschermd door een helm en is een gereedschapskist hun wapen naar keuze.

Het beeld dat men heeft van techniekers gaat vaak gepaard met vuile handen en lange werkdagen, waardoor deze beroepen vaak niet voldoende gewaardeerd worden. Maar heb jij je al eens een leven zonder techniekers ingebeeld?

Hartje winter

Stel: het is een koude winterdag, je komt terug van het werk en bent blij om eindelijk thuis te zijn. Je komt binnen en je verwacht je aan een warme kamer, maar je voelt geen temperatuurverschil. De lichtknoppen doen het niet en het aansteken van het elektrisch vuurtje lukt ook niet. Daar sta je dan, met het besef dat de hedendaagse mens enorm afhankelijk is van techniek.

Elke week, elke dag, 24/7 staan er techniekers klaar om het grote elektriciteitsnetwerk in deze wereld te controleren, te onderhouden en waar nodig te repareren. Zonder hen zou er geen licht, stroom of verwarming zijn.

Zonder (koel)techniekers, minder comfort

De luxe om tijdens warme zomerdagen niet zwetend achter jouw bureau te zitten heb je ook te danken aan techniekers. En vergeet niet dat wij dagelijks boodschappen doen en ervan uitgaan dat alles mooi koud staat in de winkel.

Verplaatsen met paard en kar? Ik dacht het niet!

Auto’s moeten om het jaar of om de 15.000 km op onderhoud. Wie doet dit onderhoud? Juist, techniekers. Beeld je maar eens in dat je morgen opeens met paard en kar naar het werk zou moeten omdat er geen techniekers zijn die dit klusje kunnen klaren.

Maak je gebruik van het openbaar vervoer? Dan weet je dat de trein of bus weleens een technisch probleem kan hebben. Zonder een technieker wordt dat half uurtje vertraging makkelijk een paar uur vertraging.

Tripje naar warmere oorden geboekt? Dat kan je dan ook vergeten.

Technologie

De tijd waar je de weg moest vragen aan voorbijgangers, jouw partner nogmaals moest uitleggen hoe je een landkaart moet lezen of bellen via een telefooncel naar je afspraak om te zeggen dat je later bent, kan je je zeker niet meer inbeelden. Techniekers spelen ook een grote rol op het vlak van communicatietechnologie. Wie denk je dat dit hele netwerk recht houdt?

Techniekers #WeNeedYou

Wij leven in een gemoderniseerde wereld. Wij kunnen ons geen leven meer inbeelden zonder technologie, mobiliteit en elektriciteit. Of kortom: zonder techniekers. Daarom, een welgemeende dankjewel aan de superhelden van deze samenleving.

Ben jij als superheld op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze vacatures, wij wachten je vol enthousiasme op.