Skip to main content

Opslag vragen is makkelijker dan je denkt

Een extra centje kan nooit kwaad, ook al doe je je job doodgraag. Toch blijft opslag vragen een moeilijk onderwerp. Je wil dan ook niet te opdringerig overkomen bij je baas of de indruk geven dat je enkel op geld uit bent. Je treft best wat voorbereidingen voor je de vraag stelt. Zo is de kans een stuk groter dat jij de onderhandelingstafel verlaat met een hoger loon.

  1. Zet je baas niet voor een voldongen feit

Als je de juiste plaats en het juiste moment kan vinden, vergroot je je kansen enorm. Zo stel je de vraag beter niet in een volle vergaderzaal, of waar je hele team erbij staat. Op die manier zet je je baas onder heel wat onnodige druk. Je forceert dan nu misschien wel een opslag, maar je baas zal dit niet vergeten bij je volgende evaluaties!

De vraag snel in de gang stellen tussen andere taken door is ook geen goede optie. Jullie hebben het allebei druk en hebben andere verplichtingen, dus dit is absoluut niet het moment om zo'n belangrijke discussie te voeren. Kies daarom een moment uit waarop je rustig met je baas kan praten en liefst onder vier ogen. Probeer een afspraak vast te leggen zodat hij er ook op voorhand al wat over kan nadenken.

  1. Let op de sfeer in het bedrijf

Het juiste moment kiezen gaat ook breder dan gewoon het juiste moment van de dag uitpikken. Uiteindelijk ga je ook met je omstandigheden rekening moeten houden. Werd je net benadert door een ander bedrijf? Moest je heel wat overuren doen of kreeg je extra verantwoordelijkheden bij de start van een nieuw project? Dan is dit het uitgesproken moment om je kans te wagen!

Als het bedrijf het iets minder goed doet en mensen hun job verliezen, ga je natuurlijk niet om opslag vragen. Dat spreekt voor zich. Als dit het geval is en je eigenlijk wat extra geld kan gebruiken, ga je best op zoek naar een andere job.

  1. Steek een tandje bij

Natuurlijk is de kans veel kleiner dat je baas zal toezeggen als je steeds het absolute minimum presteert. Doe al eens iets wat normaal niet tot jouw standaard takenpakket behoort. Laat zien dat je gemotiveerd bent en verder wil gaan dan gevraagd wordt. Als je collega's om hulp vragen, probeer hen dan ook steeds zo goed mogelijk uit de nood te helpen. Opslag krijg je niet gewoon, je verdient hem.

Wat je nog kan doen om die opslag te verdienen, is je eigen marktwaarde verhogen. Dit doe je door nieuwe dingen bij te leren of je oude vaardigheden bij te schaven. Als je in het bezit bent van wat extra diploma's en certificaten, kan je deze gebruiken als argument tijdens de onderhandelingen. Je weet en kan nu zo veel meer dan vroeger, dus waarom zou je nog steeds voor dat loon moeten werken?

  1. Doe je research

Bij elke job en elke sector horen vaste loonpakketten. Zo zal het loon van een bouwvakker er altijd anders uitzien dan dat van een ingenieur, terwijl een ingenieur in de automotive sector dan weer heel anders verloond wordt dan een ingenieur in de bouwsector. Doe daarom goed je research naar hoe hoog de lonen in jouw sector en functie eruit zien.

Als je een voorstel doet dat veel te hoog ligt, komt dit slecht over bij je werkgever. Als het te laag ligt, geef je ook een verkeerd signaal. Bovendien maak je het zo makkelijk voor je werkgever om je opslag te geven, terwijl je misschien zelfs na deze opslag nog steeds onderbetaald bent!

  1. Schaaf je onderhandelingstechnieken bij

Als je al deze dingen volgt, is de kans groot dat je baas toezegt. Maar heb je de slag nu gewonnen? Spijtig genoeg niet, want nu beginnen de onderhandelingen. Hier maak je echt het verschil.

  • Bekijk alles stap voor stap. € 200 opslag vragen lijkt misschien onmogelijk, maar je kan gewoon twee keer om € 100 vragen. Op lange termijn bereik je hetzelfde doel, maar de kans is groter dat je baas toezegt.

  • Maak het verschil in je loon optisch kleiner. Doet je baas nog moeilijk over die € 100 per maand extra? Als je 38 uren per week werkt, dan is dit maar € 0,65 cent per uur. Uiteindelijk is het dezelfde opslag, maar het lijkt veel minder!

  • Bekijk je extralegale voordelen eens. Als je op het gebied van je loon niets kan regelen, kan je misschien wel extra voordelen uit de brand slepen. Denk hierbij aan een bedrijfswagen, een extra verzekering of (meer) maaltijdcheques.

  • Zorg voor een back-up plan. Je werkgever kan je voorstel onmiddellijk weigeren. Wat dan? Hopelijk sta je niet met een mond vol tanden. Als je de € 100 per maand niet krijgt, kan je bijvoorbeeld € 75 en een extra dag vakantie voorstellen.

Hopelijk lukt het jou om je opslag binnen te halen aan de hand van deze tips. Natuurlijk is succes nog steeds niet gegarandeerd. Vind je toch dat je nog steeds onderbetaald bent? Dan is dit misschien het moment om van job te veranderen! Bovendien kan je deze tips onmiddellijk toepassen bij je onderhandelingen voor je nieuwe loon! Deze onderhandelingen zijn vaak zelfs makkelijker dan die voor een opslag. Zorg er dus voor dat je een mooi startpakket uit de brand sleept! Neem hier contact met ons op en we bekijken jouw carrièremogelijkheden in jouw buurt.