Skip to main content

Ontslag nemen zonder drama? Het kan!

Er zijn verschillende redenen om je ontslag in te dienen. Misschien klikt het niet helemaal met de collega's? Of komt de jobinhoud toch niet overeen met wat je in gedachte had? Soms ben je gewoon wat uitgekeken op het bedrijf. Het zijn maar enkele voorbeelden, maar voor veel mensen zijn deze situaties toch herkenbaar.

Ook al wil je vertrekken, toch wil je dat de mensen die je achterlaat je op een leuke manier kunnen herinneren. Je wilt niet die ene persoon zijn waar ze jaren later nog over roddelen. Dat moet ook helemaal niet. Ontslag nemen is iets zeer normaal en zo moet je het ook behandelen. Met deze tips zorg je ervoor dat je geen bittere nasmaak nalaat bij jouw toekomstige ex-collega's.

  1. Respecteer je opzegtermijn

Afhankelijk van hoe lang je ergens werkt, kan je opzegtermijn best lang zijn. Je wil je zo snel mogelijk in een nieuw avontuur storten, maar je moet nog enkele weken of zelfs maanden wachten. Dit is niet zo'n prettig gevoel. Toch moet je ervoor zorgen dat je hier nog steeds je best blijft doen. Val dus niet plots enkele weekjes "ziek", of "vergeet" geen meetings.

Hoe je je gedraagt tijdens je opzegtermijn vertelt heel veel over jou als werknemer. Als je ooit deze werkgever als referentie wilt gebruiken, kan je hier dus beter je best blijven doen.

  1. Laat de roddels voor wat ze zijn

Tijdens de lunchpauze of aan het koffieapparaat worden er wel vaker smeuïge verhalen verteld. Als je je tot nu toe hier buiten hield, hou je dit best zo. Mensen gaan hier soms de mist in. Ze denken: "Goh, waarom niet. Ik zie hen binnenkort toch niet meer terug!" Daar zit een grote fout. De kans bestaat dat je hen wel nog terug zal zien. Wat als zij ook ontslag nemen en in hetzelfde bedrijf terechtkomen? Dan is jouw naam als roddeltante al meteen gemaakt.

Soms wordt het je gewoon wat te veel. Als jouw voornaamste reden voor ontslag was dat jouw collega's je het bloed onder de nagels uithaalden, dan kan dit lastig zijn. Op een gegeven moment ben je het beu en sta je op ontploffen. In deze gevallen, zeg je nog steeds geen slechte dingen over hen op de werkvloer. Blijf vooral professioneel. Wil je toch die frustraties kwijt? Lucht dan je hart bij jouw vrienden of familie.

  1. Je nieuwe contract tekenen, op voorhand of net niet?

Teken je het nieuwe contract voor of na je ontslag? Beiden zijn een optie, maar het hangt wat af van jouw situatie. Vaak zullen mensen zeggen dat je eerst ergens anders moet tekenen. Dat kan ook! Je moet wel goed rekening houden met je opzegtermijn, zodat je naadloos bij je volgende job kan beginnen. Je komt dus zeker nooit zonder werk te zitten, maar dat is het enige voordeel dat op voorhand tekenen heeft.

Mensen die na hun ontslag gaan tekenen nemen een klein risico, maar er zijn wel wat voordelen aan verbonden. Je hebt nog niet bevestigd dat je van werkgever zal veranderen. Zo kan je bij je huidige werkgever stevig door onderhandelen. Wie weet, misschien sleep je zelfs nog betere voorwaarden uit de brand zonder dat je van job moet veranderen?

Daarnaast kan je de huidige werkgever al opgeven als referentie. Als je er nog niet zoveel hebt, is dit een ideale manier om toch een referentie aan je lijstje toe te voegen.

Bovendien weet je exact wanneer je opzegtermijn afloopt. Een datum prikken om op je nieuwe job te starten wordt zo een stuk eenvoudiger.

  1. Laat geen persoonlijke dingen achter

Als je wat persoonlijke zaken op je werk had liggen, neem deze dan ook gewoon terug mee. Misschien had je een familiefoto op je kantoor staan? Jouw collega's of opvolgers hebben hier geen boodschap aan. Zij moeten het allemaal weggooien, wat zonde is. Jij kan het gewoon opnieuw gebruiken bij je volgende job.

Maar het gaat niet enkel over spullen. Let ook op met de persoonlijke informatie die je achterlaat. Wil je niet dat het bedrijf je nog contacteert, vraag dan uitdrukkelijk dat ze jouw data moeten verwijderen zodra je definitief vertrekt.

  1. Geef je opvolger een duidelijk plan

Niemand wordt graag meteen in het diepe gegooid. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw opvolger een vlotte start kan nemen. Neem je tijd om alles te ordenen en te documenteren. Ben je nog in dienst wanneer je opvolger aangenomen wordt? Geef hem of haar dan enkele opleidingen zodat zij ook een vliegende start kunnen nemen.

Heeft jouw huidige werkgever een ingewikkelde manier van werken? Dan is het misschien handig om even een korte handleiding uit te werken zodat ze steeds iets hebben om op terug te vallen.

  1. Stop niet met lachen

Als je stopt zonder ruzie, is er geen vuiltje aan de lucht. Gedraag je dan ook niet anders dan normaal. Als je al eens een grap maakte met wat collega's, doe dat dan nog steeds. Het is maar een ontslag, geen begrafenis. Je verandert simpelweg van job, dus zorg ervoor dat je je laatste dagen met plezier kan doorwerken.

Denk je dat je deze tips binnenkort gaat nodig hebben? Je huidige collega's zullen je vast en zeker missen. Als je hulp nodig hebt bij de zoektocht naar jouw volgende job, helpen we jou graag verder. Neem contact met ons op voor meer info, of bekijk onze vacatures.