Skip to main content

Internationalisering op de werkvloer, hoe zorg je voor een optimale integratie?

Integratie van expat

In verschillende technische sectoren en de bouwsector zijn er knelpuntberoepen waarbij werkgevers verplicht zijn om over de grenzen heen op zoek te gaan naar talent om hun verdere groeikansen te garanderen. Toch moet je als werkgever rekening houden met een aantal specifieke zaken. Het integratieproces van een buitenlandse werknemer is immers niet helemaal hetzelfde als dat van een Belgische. Buitenlandse werknemers kunnen minder zelfzeker zijn in een nieuwe omgeving waardoor één tegenslag ervoor kan zorgen dat ze mogelijk terug naar hun thuisland willen keren. Het integratieproces heeft dus een belangrijke bijdrage tot de tevredenheid en de duur van tewerkstelling van een nieuwkomer.

Voorbereiding start van werknemer

Bij de voorbereiding van de komst van een expat-medewerker is duidelijke communicatie een must. Zorg ervoor dat de werknemer weet om hoe laat hij verwacht wordt op de eerste werkdag, waar hij kan parkeren of hoe hij er geraakt met openbaar vervoer, enzoverder. Stel je open voor eventuele vragen zodat de persoon zich op zijn gemak voelt en niet met onnodige zenuwen kampt.

Organiseer een rondleiding en voorstelling van je bedrijf

Een cruciaal onderdeel van de verwelkoming van een nieuwe werknemer is het voorstellen van het bedrijf door middel van een rondleiding. Het is belangrijk dat de werknemer zich thuis voelt binnen het bedrijf en weet waar alles zich bevindt. Bij bouw- en techniekbedrijven kan het relevant zijn om een aantal machines of technische procedures toe te lichten. Hetzelfde geldt op de werf van een bouwproject.

Het aanbieden van een onthaalbrochure met alle nuttige informatie en gegevens in is zeker een pluspunt! Zeker in het geval dat de brochure geschreven is in de moedertaal van de werknemer, dit om misverstanden te vermijden.

Betrek het hele team bij de integratie

Zorg ervoor dat de nieuwe collega hartelijk wordt onthaald door anderen, zeker degenen waarmee de expat het meest zal samenwerken. Als jouw bedrijf regelmatig expats aanneemt, kan een buddy-systeem ingevoerd worden om de integratie vlot te laten verlopen. Hierbij nemen ervaren medewerkers de nieuwe werknemer onder hun vleugel. Doordat de expat-werknemer het gevoel krijgt dat hij kan vertrouwen op iemand en een aanspreekpunt heeft bij vragen of twijfels, zal hij een geruster gevoel krijgen.

Respecteer hun cultuur en gewoontes

Net zoals je verwacht dat je expat de zakelijke en sociale normen van jouw cultuur omarmt, moet je hetzelfde respect tonen voor zijn specifieke overtuigingen en gewoontes. Hiermee laat je zien dat je hem echt waardeert, niet alleen als collega, maar ook als individu.

Bespreek de psychosociale welzijnsvoorzieningen

Voor elke werknemer, zéker voor een expat, is het belangrijk te weten wie het aanspreekpunt is in geval van psychosociale moeilijkheden. Dit kan gaan over stress, pestgedrag of geweld. Zorg ervoor dat je werknemers goed worden opgevangen in deze gevallen.

Help bij de sociale integratie van de werknemer

Je nieuwe werknemer leeft niet enkel tijdens de werkuren. Help hem dus niet enkel op weg binnen het bedrijf, maar ook erbuiten. Dit kan je doen door het delen van informatie over de dichtstbijzijnde supermarkt, apotheek, en andere essentiële plaatsen. Zijn een aantal van jouw werknemers actief binnen een wielervereniging of volleybalclub? Sponsor je de lokale voetbalclub? Zijn er bepaalde tradities rond de periode van kerst of het wereldkampioenschap voetbal? Geef deze weetjes dan door aan je nieuwe werknemer. Dit zijn namelijk de momenten waarop relaties opgebouwd worden. Het investeren van wat extra tijd en oprechte interesse zal je op lange termijn een loyale en sterk gemotiveerde werknemer opleveren.

Nog op zoek naar geschikte internationale kandidaten? Neem dan contact met ons op. We nemen graag de tijd om onze expertise met jou te delen.