Skip to main content
Update Corona: onze kantoren blijven open! Klik hier voor meer informatie.

IMPACT Master Stan Devriese maakt zijn droom waar

Stan Devriese knokte zich tot nummer drie van de wereld in het rolstoeltennis bij de junioren.

Het leven van tiener Stan Devriese werd drie jaar geleden volledig door elkaar geschud: plots sliep hij enorm veel, werd stappen ontzettend moeilijk en zelfs zijn stem viel weg. Na een lange periode van onwetendheid stellen artsen de harde diagnose van een conversiestoornis, waarbij de hersenen geen signalen meer doorsturen naar bepaalde ledematen en zintuigen.

Maar Stan blijkt een vechtende kanjer: vanuit zijn rolstoel grijpt hij elke kans om zijn droom waar te maken. Vandaag is Stanimal on Wheels de nummer drie in het rolstoeltennis bij de junioren en droomt hij van de Paralympische Spelen. Het verhaal van Stan is een relaas van nooit opgeven en vooral van een tegenslag omdraaien in iets moois. En dat verhaal is nog lang niet uitgeschreven.

In het Eén-programma Vandaag over een jaar vertelt Stan over hoe zijn jaar er precies uitzag. Het spreekt voor zich dat we bij IMPACT met heel veel respect, trots en bewondering kijken naar de straffe prestaties van onze IMPACT Master. Way to go, Stan!

Wil je naast Stan ook Chrystal en Alessio, onze andere IMPACT Masters, beter leren kennen? Lees hun verhaal hier.

Bekijk het volledige fragment van Stan uit Vandaag over een jaar: