Skip to main content
Update Corona: onze kantoren blijven open! Klik hier voor meer informatie.

Ga jij een zonnige toekomst tegemoet als technieker?

Heb jij als technieker voor de rest van je leven werk of neemt een robot jouw werk binnenkort over? De digitalisering en robotisering beïnvloeden alle aspecten van ons leven. Momenteel is er een groot tekort aan techniekers, maar het is de vraag of jobs binnen deze sector ook toekomstbestendig zijn.

Juist meer jobs in de toekomst

Gelukkig hebben we wat dat betreft goed nieuws. Sommige van je taken zullen misschien wegvallen door de digitalisering, maar dit is geen reden tot paniek. 

Door de digitalisering en robotisering worden er namelijk tegelijkertijd jobs gecreëerd. Nieuwe jobs, waar jij met jouw technische kennis dé uitgelezen kandidaat voor bent. Ten minste: als je bereid bent om je te blijven ontwikkelen. Volgens onze barometer is 93% van de sector dat wel. Maak jij deel uit van die 93% of blijf je samen met de overige 7% achter?

Tips om met je job mee te evolueren

Je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg, dus hoe zorg je ervoor dat je ook nog op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends binnen jouw vakgebied? Deze tips helpen je daarbij! 

  • Biedt jouw werkgever opleidingsdagen aan? Gebruik deze dan zeker om deel te nemen aan interessante cursussen of conferenties. Kunnen ze je eigenlijk niet missen? Probeer je opleiding dan goed op voorhand in te plannen, zodat je vervanging tijdig geregeld kan worden. 

  • Heb je een idee voor verbetering? Aarzel dan niet om met je leidinggevende te praten. Dankzij je pro-actieve houding val je op en is de kans groot dat je als eerste betrokken zal worden bij eventuele vernieuwingen. 

  • Deel kennis met je collega’s en daag elkaar uit. Is een van jullie net naar een cursus geweest of heb je ergens iets interessants gelezen? Deel dit dan, bijvoorbeeld tijdens een maandelijkse meeting. Zo houden jullie elkaar scherp!

Als je er op deze manier voor zorgt dat je mee-evolueert met je job, dan ga je als technieker een zonnige toekomst tegemoet. 

Nooit saai én volop toekomstperspectief

Zoek je een job die nooit saai wordt en die volop mogelijkheden voor de toekomst biedt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De technische sector ligt ons nauw aan het hart. Daarom zijn we steeds mee met de laatste trends en proberen we deze naar buiten te brengen. In onze barometer krijg je alvast een overzicht van de laatste trends in de sector. 

Onze experts helpen superhelden zoals jij aan een uitdagende baan die perfect bij je past! Bekijk hier alvast onze vacatures of contacteer ons vrijblijvend.