Skip to main content
Update Corona: onze kantoren blijven open! Klik hier voor meer informatie.

De voordelen van een job als recruiter

Wil je graag recruiter worden, maar ben je nog niet helemaal zeker? Is werving en selectie wel jouw ding? Voor jou zetten we alle voordelen van deze veelzijdige job graag op een rij.

 1. Aan overtuigingskracht geen gebrek meer
  Overtuigingskracht is van groot belang in deze functie. Je zal daarom de kans krijgen om salestrainingen en heel wat andere opleidingen te volgen die je helpen om sterker in je schoenen te staan. Al snel zal je durven onderhandelen met de klant of de kandidaat en zullen deze jou zien als een volwaardige en professionele gesprekspartner.
   
 2. Je communicatieve en sociale vaardigheden verbeteren
  Telefoneren, interviews afnemen, afspraken plannen, organiseren, netwerken en nieuwe mensen leren kennen… Het komt allemaal aan bod bij deze functie. Je communicatieve en sociale skills zullen op korte tijd enorm verbeteren.
   
 3. Je leert zelfstandig werken…
  Voor het grootste deel van je job neem je het heft in eigen handen: vacatures uitschrijven, kandidaten zoeken, opbellen en interviewen, de klant overtuigen van de kwaliteiten van de werkzoekende… Je zoekt je weg in de wereld van werving en selectie en neemt initiatief om problemen zelf op te lossen. Je wordt zelfzeker en groeit in je functie en als persoon.
   
 4. … Maar je wordt ook een echte teamplayer
  Natuurlijk sta je samen sterker dan alleen. Heb jij niet meteen de meest geschikte kandidaat om je vacature in te vullen? Vraag je collega’s om tips en wissel ideeën met hen uit. Door regelmatig de koppen bij elkaar te steken en samen te gaan voor een gemeenschappelijk doel, zal de teamspirit enorm versterken.
   
 5. Het is uitdagend
  Het vinden van talent en het koppelen van de juiste kandidaat aan de juiste vacature zijn niet de enige uitdagingen van deze job. Je moet ook een goed evenwicht weten te vinden tussen de diverse taken die dagelijks aan bod komen. Heb jij na veel inspanningen en dankzij jouw doorzettingskracht toch die kandidaat kunnen vinden die jouw veeleisende klant zoekt? Dan is de voldoening nóg groter.
   
 6. Elke dag is anders
  Het mag duidelijk zijn: de functie van recruiter is zeer gevarieerd. Je komt elke dag in contact met andere profielen en verschillende types van personen en je volgt je vacatures en kandidaten van A tot Z op. Kortom, jij vertrekt ’s morgens enthousiast naar het werk, benieuwd hoe je dag eruit zal zien.
   
 7. Er is werkzekerheid
  Recruiters zijn zeer gegeerd, want uitzendarbeid heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Je kan dus rekenen op een stabiele werkomgeving.
   
 8. Je best doen wordt beloond
  Vaak hangt er aan de functie van recruiter een mooie beloning vast in de vorm van een bonus naargelang de resultaten die je behaalt. Wie droomt er niet van een baas te hebben die hard werk en mooie resultaten apprecieert en je ervoor beloont met iets extra?

Vraag jij je af of je al deze pluspunten kan terugvinden in een job bij IMPACT? Jazeker! Ontdek onze interne jobs en ga de uitdaging aan binnen een boeiende sector.