Skip to main content
Update Corona: onze kantoren blijven open! Klik hier voor meer informatie.

Aha! Dus dáárom is bijscholing belangrijk!

De wereld verandert in een hoog tempo. Heb jij soms het gevoel dat je het niet meer kunt bijbenen? Als je je op tijd laat bijscholen dan blijven je kennis en vaardigheden up-to-date en raak je nooit verveeld in je job. Ontdek hieronder waarom je jezelf moet bijscholen en hoe je dat kan doen.

4 goede redenen voor bijscholing

Na je afstuderen klaar met leren? Niets is minder waar! Je hele leven kan je jezelf nog blijven uitdagen en ontwikkelen. Er zijn verschillende goede redenen om jezelf regelmatig bij te scholen, hieronder lijsten we er een aantal op:

  • De sector waarin je werkt ontwikkelt zich snel. Het is dus belangrijk dat je op de hoogte blijft van nieuwe technieken, machines, software, etc. Dit geeft je bovendien een voorsprong op collega’s, waardoor je meer kans maakt op promotie of een nieuwe job.
  • Met het oog op je toekomstige carrière, wil je je graag verder specialiseren.
  • Je wilt je kennis verbreden. Dit verruimt je blikveld en kan tot verrassende nieuwe inzichten leiden.
  • Zelfontplooiing kan ook een reden zijn om je bij te scholen. Bijvoorbeeld omdat je jouw people skills wilt verbeteren of omdat je beter met stress of conflicten wilt leren omgaan.

Een extra pluspunt van bijscholing is dat je andere mensen leert kennen die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied of die dezelfde interesses hebben als jij. Je breidt dus direct je (professionele) netwerk uit.

Welk soort bijscholing past bij jou?

Er zijn verschillende manieren om jezelf bij te scholen. Je kan via je werkgever een opleiding of cursus volgen. Of je kan buiten je werkuren je kennis uitbreiden.

Misschien klinkt de tweede optie niet direct aantrekkelijk, je moet je dan immers ook na je werk nog met je job bezighouden. Maar wanneer je kiest voor avondonderwijs en een cursus of opleiding volgt die dicht bij jouw interesses ligt, dan zal het je nog verbazen hoe leuk het is om ‘terug naar school’ te gaan.

Wedden dat je meer energie krijgt van jezelf uit te dagen dan van een avondje op de zetel?

Blijf je toch liever op je zetel hangen? Dan zijn er gelukkig tal van mogelijkheden om online te leren. Denk aan podcasts, whitepapers, tutorials, blogs en zelfs online communities. Een groot voordeel van online leren is dat je zelf bepaalt waar en wanneer je wilt leren.

Toe aan een nieuwe uitdaging?

Heb je, ondanks bijscholing, toch het gevoel dat je in je huidige job niet meer wordt uitgedaagd? Of wil je je blikveld verbreden en je nieuwe skills ergens anders inzetten? Bij Impact zijn we gespecialiseerd in jobs in techniek, bouw en office.

Met onze persoonlijke aanpak helpen we jou bij het vinden van een job die perfect bij jouw vaardigheden en karakter past. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie!