Skip to main content
Update Corona: onze kantoren blijven open! Klik hier voor meer informatie.

6 plezante pluspunten van interimwerk

Man toont voordelen van interim werk

Er wordt nog wel eens neergekeken op interimwerk, maar eigenlijk heeft werken als uitzendkracht heel wat pluspunten! Geloof je ons niet? Dan zal dit artikel je zeker en vast overtuigen. 

1. Je hoeft geen sollicitatiebrieven te schrijven

Als je op zoek gaat naar werk via een uitzendkantoor dan nemen we jou heel veel werk uit handen: 

  • Je hoeft geen sollicitatiebrieven te schrijven of cv’s te versturen. Wij nemen contact op met bedrijven die interessant voor jou zijn. 

  • Kom je in aanmerking voor een job? Wij regelen een gesprek. 

  • Heb je een gesprek gehad? Wij volgen het sollicitatieproces verder voor je op. 

  • Wij regelen je contract en zorgen dat alles in orde is. 

Kortom: door in zee te gaan met een uitzendkantoor, bespaar je heel veel tijd. Zo kan jij focussen op het belangrijkste stuk: je sollicitatiegesprek. Hier vind je alvast tips die je helpen om te scoren tijdens het sollicitatiegesprek

2. Heel veel flexibiliteit

Een groot voordeel van interimwerk is de flexibiliteit. Heb je nood aan een pauze omdat je verder wilt studeren, wilt reizen of even je batterij wilt opladen? Dan neem je gewoon geen nieuwe job aan. Heb je juist volop goesting om te werken? Als uitzendkracht wacht er steeds weer een nieuwe uitdaging op je! 

3. Je leert veel én je ontdekt wat bij jou past

Weet je nog niet precies wat voor soort job bij jou past? Wij helpen je graag bij deze ontdekkingstocht. We nemen de tijd om je te leren kennen en om samen uit te zoeken wat bij jou past. 

Door als uitzendkracht te werken krijg je de kans om in diverse bedrijven mee te draaien en diverse jobs uit te proberen. Op deze manier leer je niet alleen heel veel, je ontdekt ook welke job, manier van werken en bedrijfscultuur écht bij jou passen. En van deze (zelf)kennis profiteer je volop wanneer je op zoek gaat naar een vaste job. 

4. Het staat goed op je cv

Wat staat beter op je cv? Een gat van een paar maanden of een interimjob? Wij weten het antwoord wel! Door interimwerk op je cv te zetten toon je dat je initiatief neemt, goesting hebt om te werken en van aanpakken weet. 

Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat je door uitzendwerk aan te nemen je kansen op een vaste job verkleint. Sterker nog: als de samenwerking goed bevalt krijg je na je interimperiode misschien wel een vast contract aangeboden. Gemiddeld biedt 70% van onze tijdelijke jobs een optie op vast werk. 

Studeer je nog? Dan is uitzendwerk niet alleen een goede manier om wat geld te verdienen, je doet bovendien werkervaring op, iets wat alleen maar goed staat op je cv wanneer je op zoek gaat naar een vaste job na je afstuderen

5. Je bouwt een indrukwekkend netwerk op

Als uitzendkracht leer je heel veel verschillende mensen kennen. Je professionele netwerk groeit hierdoor veel sneller dan wanneer je een vaste job zou hebben. De kans is groot dat je de rest van je carrière nog profiteert van dit netwerk. 

6. Je hebt je zaakjes op orde

Als interimkracht heb je dan misschien een contract voor bepaalde duur, voor de rest geniet je van dezelfde voordelen als vaste werknemers. Ook als uitzendkracht heb je recht op vakantiegeld, pensioen, een eindejaarspremie en kinderbijslag. Bovendien helpen wij je om alle administratie op orde te brengen. Handig toch? 

Zin om als uitzendkracht te starten? 

Heb je na het lezen van bovenstaande voordelen zin gekregen om zelf aan de slag te gaan als interimkracht? Bij Impact zijn we gespecialiseerd in interimjobs in de domeinen techniek, bouw en office.

Met onze persoonlijke aanpak helpen we jou om een toffe en veelzijdige job te vinden waarin jij je talenten volop kan benutten. Bekijk hier onze vacatures of contacteer ons voor meer informatie.