Skip to main content
Update Corona: onze kantoren blijven open! Klik hier voor meer informatie.

5 redenen om toch te werken tijdens de feestdagen

man in kersttrui die aan het werk is

Werken terwijl iedereen gezellig aan zijn kerstdiner zit of terwijl de rest van België bijkomt van de festiviteiten van oudejaarsnacht, het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk. Toch heeft werken tijdens de feestdagen een aantal aanzienlijke voordelen. Wij lijsten ze voor je op! 

Geen files!

Geen eindeloze files… klinkt dat als een droom? Welnu, deze droom wordt werkelijkheid wanneer je gaat werken tijdens de feestdagen. Voordat je het weet sta je op je werk! En na een lange werkdag ben je ook zo weer thuis. 

Extra voordelen 

Veel werkgevers waarderen het enorm als je wilt werken tijdens de feestdagen. Het is dus niet ongebruikelijk dat jouw inzet beloond wordt met een extraatje, zoals een premie. 

Geen afleiding

Een groot voordeel van werken tijdens de feestdagen is dat het in veel sectoren lekker rustig is (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen zoals de horeca en logistiek). Je hebt dus eindelijk tijd om al die to do’s af te werken, je administratie op orde te brengen of je vast te bijten in dat ene taakje dat je alsmaar uitstelt. 

Wil je jouw productiviteit nog een extra boost geven? Probeer dan deze slimme tips

Het schept een band

Werken op een feestdag, het creëert een gevoel van verbondenheid. Want samen met een paar andere collega’s hou jij de boel toch maar mooi draaiende. Het geeft je bovendien de kans om collega’s, waar je gewoonlijk misschien niet veel mee samenwerkt, beter te leren kennen. 

Je baas is blij

Door te werken op een feestdag toon je dat je betrokken bent bij het bedrijf. Je baas zal dit zeker waarderen en de kans is groot dat je tijdens je volgende functioneringsgesprek een schouderklopje krijgt voor je inzet. 

Kortom: de volgende keer dat je baas vraagt wie er met de feestdagen wil werken, is het misschien toch het overwegen waard!