Skip to main content
Update Corona: onze kantoren blijven open! Klik hier voor meer informatie.

5 goede voornemens voor op de werkvloer

collega's die tevreden samenwerken en elkaar een high five geven

Goede voornemens zijn onlosmakelijk verbonden met de start van het nieuwe jaar. Je hebt misschien al goede voornemens gemaakt voor jou persoonlijk, maar heb je er ook al eens aan gedacht om goede voornemens te maken voor op de werkvloer? Wij geven je alvast een paar suggesties die je helpen om een (nóg) betere collega te worden! 

1. Geef meer complimentjes

Complimentjes, ze kosten weinig moeite en je maakt er iemand heel blij mee. Denk het dus niet alleen als iemand zijn of haar werk goed doet, maar zeg het ook! 

2. Vraag vaker om feedback 

Wil jij je verder ontwikkelen in je job en misschien zelfs doorgroeien naar een leidinggevende functie? Vraag je collega’s en leidinggevende dan regelmatig om feedback. Zo leer je niet alleen veel bij, maar toon je bovendien dat je ambitieus en leergierig bent. 

3. Toon interesse in je collega’s

Wanneer je oprecht interesse toont in je collega’s, zul je al snel merken dat het prettiger is om samen te werken. Je hoeft natuurlijk niet alles van elkaar te weten, maar het is wel aangenaam als je over meer dan alleen het weer kan praten. 

Een goede manier om elkaar op een andere manier te leren kennen is door gezellig samen te lunchen. Of ga samen eens wat drinken na de werkuren. 

Vind je het niet fijn om over persoonlijke dingen te praten? Dan kan je het ook houden bij gesprekken over het werk. Vraag bijvoorbeeld eens waar een collega eerder gewerkt heeft, wat hij/zij leuk vindt aan deze job of wat hij/zij denkt van de laatste ontwikkelingen binnen het bedrijf. 

4. Probeer niet te roddelen 

Hoorde je een roddel over een andere collega? Probeer het voor jezelf te houden. Roddelen komt de sfeer niet ten goede en op lange termijn kan het zelfs een negatieve werkomgeving creëren, waarin niemand (ook jij niet) zich nog prettig voelt. 

5. Werk écht samen

Werk je samen met collega’s aan een project, probeer dan echt samen te werken. Geef je mening, maar vraag ook om de mening van de anderen. Communiceer duidelijk, houd iedereen steeds op de hoogte en ga niet met de eer strijken als het een team-effort is. Zo kan je aan het einde van het project samen met je collega’s trots zijn op wat jullie bereikt hebben en dát is een heel goed gevoel! 

Waar wil jij je goede voornemens in de praktijk brengen? 

Kan je niet wachten om deze goede voornemens in de praktijk te brengen, maar ben je toe aan een nieuwe uitdaging voor 2020? Bekijk dan zeker onze vacatures eens. We zijn gespecialiseerd in jobs in techniek, bouw en office.