Tewerkstelling van buitenlandse werknemers

Gemotiveerde en gekwalificeerde personen zijn schaars, daar weet u alles van. Om goede specialisten te vinden, kunt u in eerste instantie zoeken in de ruime omgeving van uw bedrijf.

Maar tegenwoordig moet u vaak verder kijken dan de lokale of regionale arbeidsmarkt. En dat doet IMPACT. In een aantal West-Europese landen zoals België bestaat een groot tekort aan vakmensen. Als dergelijke profielen niet lokaal kunnen worden gevonden, gaan we de grenzen over. Dit concept noemen we ‘International Distance Matching’. Wij zijn dan ook specialist in tewerkstelling van buitenlandse werknemers.

IMPACT bouwde de voorbije jaren een uitgebreide ervaring op in de tewerkstelling van buitenlandse werknemers. Ondertussen kunnen we stellen dat IMPACT in België het kantoor is met het grootst aantal internationale specialisten aan het werk. En dit in allerlei sectoren en profielen. Voornamelijk gaat het dan om gekwalificeerde arbeid: lassers, CNC-operatoren, schrijnwerkers, onderhoudstechniekers, bekisters, elektriciens...

Meer weten? Aarzel niet om ons te contacteren.

Onze aanpak

Van zodra u kiest voor internationale rekrutering, schakelen wij, in samenspraak met u, onze eigen kantoren  en partners in het buitenland voor u in. Hierdoor kunnen wij gericht voor u werven en de beste vakmensen inzetten binnen uw organisatie.

Aan de hand van een uitgebreid functieprofiel starten onze partners de zoektocht naar geschikte kandidaten en stellen een shortlist van kandidaten voor naar onze internationale cel. Na een grondige screening zullen u de meest geschikte kandidaten worden voorgesteld.

Maar het blijft niet bij werving. De buitenlandse werknemers die wij tewerkstellen, kunnen rekenen op een goede begeleiding.

De internationale cel van IMPACT, een groep van meertalige consultants, verzorgt het vervoer, de huisvesting, de administratie (ziekenfonds, bank, arbeidskaart, verblijfsvergunning...) en een adequate begeleiding, zowel op de werkplek als in de vrije tijd. Uiteraard ontvangen de medewerkers een salaris conform de in België geldende wet- en regelgeving.

Door hun inzet en motivatie zijn de door IMPACT geselecteerde internationale medewerkers van enorme waarde voor uw bedrijf. Naast vakmanschap beschikken ze over een ‘werkers’-mentaliteit. Dat betekent een laag ziekteverzuim, allround inzetbaarheid en een positieve werkhouding. U leest het, aan tewerkstelling van buitenlandse werknemers zitten niets dan voordelen.

Honderden internationale specialisten werken al vele jaren via IMPACT.