Jacques Borlée, ESA en IMPACT maken werk van jong tennistalent.

Zonder expertise geen succes; dat geldt zowel in je loopbaan als op de tennisbaan. Als ervaren talentontwikkelaar en toegewijde partner ondersteunt IMPACT het ‘Mini ESA Tennis’-project. ESA staat voor European Sports Academy, een uniek expertisecentrum dat topsporters in uiteenlopende aspecten stimuleert door de competenties van Belgische wetenschappers, trainers, sportfederaties en –bonden te verenigen in één netwerk.

Een perfecte match tussen talent en toekomst.

Bij IMPACT zetten we ons elke dag in om vanuit onze kennis elke werkkracht optimaal te begeleiden. Bij ESA delen ze dezelfde missie. Voorzitter en oprichter Jacques Borlée wordt binnen ESA bijgestaan door onder andere Marc Coudron, Bernard Gustin en Paul De Knop, stuk voor stuk sterke persoonlijkheden uit het sportieve circuit, het bedrijfsleven en de academische wereld. Met hun ervaring en inzichten willen ze de ideale omstandigheden creëren om topsporters te laten groeien én excelleren.

Beloftevolle tennissers klaarstomen voor het grote werk.

Na een grondige selectie werden 10 jonge tennissers tussen 10 en 14 jaar, opgenomen in het ESA-programma, dat de voorbije jaren al meerdere atleten op de Olympische Spelen bracht en aantal voetballers naar de eerste ploeg van RSC Anderlecht leidde. Elk talent krijgt een begeleiding op maat, waarbij psychologen, kinesitherapeuten, coaches en neurowetenschappers de individuele prestaties maximaliseren aan de hand van specifieke tests en analyses. Het traject loopt van 2016 tot 2020.

Dergelijke begeleiding heeft uiteraard een prijskaartje. Om de 10 jonge tennissers een extra boost te geven, heeft IMPACT ervoor gekozen elk van hen financieel te ondersteunen. Zo kunnen deze jonge getalenteerde spelers voor de volle 200% hun droom najagen.

Krijgt België opnieuw een nummer 1 in het tennis?

ESA en IMPACT gaan de uitdaging aan. Succes in topsport hangt af van tal van factoren, en daarom is een professionele omkadering zo belangrijk. Het team dat instaat voor de begeleiding van de 10 tennistalenten bestaat uit internationaal gereputeerde specialisten die de beloftevolle talenten individueel ondersteunen. Het doel is om hen te ontwikkelen op fysiek, psychologisch en technisch vlak. Hoe benut je je lichaam optimaal? Hoe maak je je mentaal weerbaarder? Hoe voorkom je blessures? De experts zetten de sporters op scherp, maar ook de onderlinge competitie draagt bij aan hun progressie.

Mogelijks horen we in de komende jaren heel veel over deze jonge talenten. De meeste van hen zijn leerlingen van de tennisschool van club Primerose en Park Tennis Klub Vilvoorde (Daaronder ook de 12-jarige Alessio Basile, de Belgische nummer 1 in de leeftijdscategorie U13). 

Vragen over dit persbericht?

Indien u vragen heeft over dit persbericht kunt u deze richten aan:

IMPACT Media Relations
E: media.relations@impact.be
T: +32 11 21 30 40
F: +32 11 21 30 50