HR nieuws met IMPACT

Veranderingen in de arbeidswetgeving, nieuwe trends op de arbeidsmarkt, baanbrekende marktonderzoeken: de wereld van de HR staat niet stil. Kandidaten houden het HR nieuws dus best in de gaten wanneer ze solliciteren. En ook voor bedrijven kunnen die veranderingen vaak invloed hebben op hun personeelsbeleid.

Als expert in interimtewerkstelling en rekrutering & selectie, volgt IMPACT de trends en nieuwigheden van heel dichtbij. Omdat we dat zelf buitengewoon interessant vinden natuurlijk, maar vooral om ú de beste service te garanderen. Zo kunt u steeds met al uw vragen bij onze specialisten terecht.

Bent u ook graag mee? Neem dan hier alvast een kijkje op het laatste HR nieuws.

Hebt u nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Jacques Borlée, ESA en IMPACT maken werk van jong tennistalent.

Zonder expertise geen succes; dat geldt zowel in je loopbaan als op de tennisbaan. Als ervaren talentontwikkelaar en toegewijde partner ondersteunt IMPACT het ‘Mini ESA Tennis’-project.

Lees verder

7 op de 10 knelpuntberoepen is een technisch beroep

VDAB stelt al 25 jaar de officiële lijst van knelpuntenberoepen in Vlaanderen op. Over de jaren heen is deze lijst structureel niet veranderd. De arbeidsmarkt schreeuwt nog steeds om technisch geschoold personeel. Op dit moment is 7 op 10 knelpuntberoepen in een technische richting. Dat tekort aan technische medewerkers wordt nog vergroot nu de vergijzing toeslaat. Hoog tijd voor actie!

Lees verder

Duaal leren als oplossing voor de kloof onderwijs-arbeidsmarkt

Dat de kloof onderwijs-arbeidsmarkt bestaat, is geen nieuw gegeven. En dat ze – ondanks allerhande inspanningen – groot blijft ook niet. Maar misschien kunnen we de kloof binnenkort geleidelijk aan dichten. Een nieuw onderwijsmodel zou de oplossing kunnen vormen voor dit jarenlange probleem. Wij staken ons licht op bij Lindsey Marin, Stafmedewerker Arbeidsmarktinformatie bij VDAB en Wim Verlinden, Marketing & Business Development Director bij Impact.

Lees verder

Arbeidsgerichte en technische opleidingen geven beste garantie op werk!

VDAB voert jaarlijks een Schoolverlatersstudie uit die aantoont welke opleidingen garant staan voor werkzekerheid. Dat blijken vooral arbeidsmarktgerichte en technische opleidingen te zijn. Maar nog te weinig studenten kiezen voor deze richtingen. We valoriseren technische vaardigheden nog steeds te weinig en kijken onvoldoende naar onze talenten bij het kiezen van een studierichting.

Lees verder

Cofely Fabricom getuigt: "Impact is professioneel en transparant."

Cofely Fabricom en Impact werken al meer dan 5 jaar als twee handen op een buik. Sophie De Coninck, HR-Development Manager bij Cofely Fabricom, legt uit waarom Impact een geprivilegieerde partner is in hun zoektocht naar technische profielen.

Lees verder

Pagina's